The Red House

 
 
 Jag skaffade den här boken eftersom jag älskade The Curious Incident. Men de kunde inte vara mer olika. The Red House är ... en bok. Varken mer eller mindre. Den är skriven på ett mycket märkligt sätt, med förvirrande och osammanhängande stykeindelningar, och hopp i handlingen här och var. Ibland specifieras inte vilken av karaktärerna det handlar om. Den var svår att ta sig igenom och jag kan inte rekommendera den.
 

Girl Interrupted

 
Den här boken behöver väl ingen introduktion då alla har sett filmen. I alla fall, det är en självbiografi av en kvinna som spenderade två år på mentalsjukhus under 60-talet. Såna här böcker blir ju lätt lite same-same men tycker den var läsvärd utan att vara triggande. Kan äen nämna att den är HELT annorlunda än filmen.
 

Sharp Objects

Jag tänker lista ala böcker jag läser det här året. Först ut:
 
 
 
Jag tyckte om den här boken, den hade lite Atwood-vibb och jag kommer definitivt läsa fler av den här författaren. Den handlar om reporter Camille Preaker som måste återvända till den hemstad hon inte besökt på åtta år för att skriva om morden på två unga flickor. Men det är ingen deckare utan ett relationsdrama, om Camille, hennes mor, hennes döda syster, och hennes levande syster. Det är en långsam bok med ett bra slut. Läsvärd.

RSS 2.0